Награда за ДГ "Албена", участник в Европейския ден на спорта в училище

Награда за ДГ "Албена", участник в Европейския ден на спорта в училище

Награда за ДГ "Албена", участник в Европейския ден на спорта в училище

       На 28.09.2018г. ДГ „Албена“ за пореден път се включи в инициативата  Европейски ден на спорта в училище. Събитието бe подкрепенo от Министерството на образованието, Министерство на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и много други организации и личности. Участие в спортния празник взеха всички групи на детската градина, както и всички учители. Всяка група в ДГ “Албена“ бе облечена в различен цвят спортен екип според своето име, а учителите носиха значки и гривни, раздадени им от организаторите от сдружение „Бъди активен“.

         За децата от първа и втора група педагозите внимателно бяха подбрали подвижните игри, като се стремяха те да бъдат динамични и емоционални. Децата от подготвителните групи участваха в щафетни, подвижни, спортно-подготвителни игри, в които освен  подобряване общото здравословно състояние на децата се формира и личността на самото дете, развиват се важни качества като бързина, внимание, мислене и концентрация.

           На 12-ти декември, сряда, от 11 часа в Голяма заседателна зала на Общински съвет Плодив, се проведе церемония по връчване на наградите на „Най-активните пловдивски училища“, взели участие в инициативата  Европейски ден на спорта в училище. ДГ "Албена" бе отличена като едно от най-активните учебни заведения, за което бяхме наградени с ваучер, предназначен за закупуването на спортни уреди и пособия.